Ajánló - Nagykőrös

2012.02.13. 14:55

Múlt héten már írtam egy ajánlót a Tószegi Dózsa Vadásztársaságról, most pedig a nagykőrösi Nagyerdei Vadásztársaságot szeretném bemutatni Nektek. 

A társaság hozzávetőlegesen 4500 ha-on gazdálkodik. Vadállományát tekintve rendkívül vegyes. Apróvad tekintetében lőhető a területen nyúl, fácán, balkáni gerle, vadkacsa, míg a nagyvadak közül a dám, az őz és a vaddisznó. A társaság vadászháza, ami egyben számtalan egyéb rendezvénynek is otthont ad, a "Szarvas" kastély. Íme róla egy kép:

A kastély mellett egy nagy és nagyon jól felszerelt udvar található, főző alkalmatosságokkal, számtalan asztallal és paddal. A vadászház az erdő szélén helyezkedik el, körbevéve nyárfákkal, ami kimondottan hangulatossá teszi az ott tartózkodást.

Édesapámmal több, mint 10 éve vagyunk visszajáró vendégek a társaságnál, ahol a kezdetek kezdetétől nagyon nagy szeretettel láttak vendégül bennünket. Számtalan barátság született ez alatt a több, mint 10 év alatt az itt vadászókkal. De annál is több csodálatos vadászélménnyel lettünk gazdagabbak ezen időszak alatt. Mikor még engedélyezett volt a szalonka tavaszi vadászata, akkor számomra Nagykőrös volt a szalonkázás fővárosa. A vegyes erdőjével szinte mágnesként vonzotta az "erdők királynőjét". Az utóbbi 5-6 évben pedig, a szakszerű és gondos vadgazdálkodásnak az eredményeképpen nagyon értékes dámállomány alakult ki a területen. 2009-ben én is itt lőttem nagyon-nagy izgalmak közepette az első dámbikámat Papp László hivatásos vadász kíséretében, amiről majd egy későbbi írásomban szeretnék is megemlékezni. Addig is itt egy kép:

Azért is szerettem volna mielőbb bemutatni Nektek a társaságot, mivel vadászélményeim jelentős száma ehhez a területhez és az itt vadászó vadászbarátainkhoz kötődnek.

Tehát bátran merem ajánlani Nektek a Nagyerdei Vadásztársaságot, biztos vagyok benne, hogy senkinek nem fog csalódást okozni az ott eltöltött idő.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdo-zugas.blog.hu/api/trackback/id/tr844101622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása